Edith Geurts

Traumasensitief werken door kinderen steun en veiligheid te bieden
(Alleen in Utrecht)

Op elke school zitten kinderen die thuis onveilig opgroeien: kinderen die een ouder hebben met ernstige verslavings- of psychische problemen, die structureel geslagen, verwaarloosd of uitgescholden worden of wiens ouders met veel ruzie en geweld uit elkaar gaan. Door de voortdurende onveiligheid en stress thuis, voelen de meeste kinderen zich ook op school vaak gespannen en op hun hoede. Aan sommigen van hen merk je weinig, anderen kunnen zich moeilijk concentreren, kunnen zich ongepast gedragen of hebben misschien onverwachte emotionele uitbarstingen. 

Een veilige plek op school en tenminste één betrouwbare volwassene die kinderensteun biedt kunnen tegenwicht bieden tegen de negatieve gevolgen van langdurige stress. Op een traumasensitieve school kunnen kinderen zich tenminste een paar uur per dag, vijf dagen in de week ontspannen en weer aan leren toe komen. In deze workshop leer je wat traumasensitief werken inhoudt en hoe je leerkrachten hierin kunt ondersteunen en adviseren, zodat zij zich beter in staat voelen de klassen individuele kinderen te helpen zich veilig en ontspannen te voelen.

Over de spreker:

 Edith Geurts  

Edith Geurts

Mijn naam is Edith Geurts. Ik studeerde Algemene Sociale Wetenschappen in Utrecht en houd mij sindsdien in diverse projecten bezig met de aanpak van geweld in gezinnen. Sinds zes jaar werk ik als inhoudsdeskundige kindermishandeling / huiselijk geweld bij Augeo, een non-profit organisatie die zich ervoor inzet dat kinderen veilig en gezond kunnen opgroeien. Daarnaast ben ik hoofdredacteur van het online tijdschrift Augeo Magazine, over veilig opgroeien. 

 

 

cover tijdschrift